Nieuwe ronde aanvragen STAP-budget

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 25 augustus 2022

STAP-budget

Op donderdagochtend 1 september is het om 10.00 uur weer mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Met het STAP-budget kan iedereen, met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt, maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Daarmee krijgt iedereen de kans te blijven leren, bijvoorbeeld voor meer werkplezier of meer kansen in het werk.

In de eerste drie ronden was het STAP-budget al snel vergeven. Inmiddels hebben al meer dan 115.000 gebruik gemaakt van het STAP-budget. Let op: Alléén voor opleidingen, die na toekenning van de subsidie starten, kan het STAP-budget aangevraagd worden.

Bekijk hier alle voorwaarden

STAP budget aanvragen

Om het STAP-budget aan te vragen, doorloopt u 4 stappen.

  1. Meld u aan voor de opleiding, cursus of training die u wilt volgen. Na uw aanmelding ontvangt u een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
  2. Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
  3. Na goedkeuring van UVW wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kunt u aan de slag met uw cursus of opleiding.
  4. Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.

Bekijk hier de STAP toolkit

Overige subsidies

(ont)regelprojecten

Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)

SLIM-subsidie

Bron: Rijksoverheid

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.