Nieuwe aanleverdatum digitaal overzicht verplichte en onvrijwillige zorg: 10 december

Wzd en Wvggz

Geplaatst op: 14 oktober 2021

De uiterste aanleverdatum voor het aanleveren van het digitaal overzicht verplichte of onvrijwillige zorg, met gegevens over de eerste helft van 2021, is vrijdag 10 december 2021. Aanleveren kan naar verwachting vanaf maandag 1 november 2021, via de pagina Halfjaarlijkse gegevensaanlevering Wvggz en Wzd. De inspectie verzoekt zorgaanbieders om het digitaal overzicht nu nog niet aan te leveren en de berichtgeving in de gaten te houden.

Let op: het digitaal overzicht bevat data op persoonsniveau over de uitgevoerde gedwongen zorg; per vestiging en over een bepaalde periode. Vestigingsnummers (ook in het digitaal overzicht) zijn hierbij essentieel. Zie ook de berichtgeving van VGN: Verifieer uw vestigingen in het Handelsregister.

Situatie voor kleine zorgaanbieders

De nieuwe aanleverdatum geldt ook voor kleine zorgaanbieders (met minder dan 25 cliënten), die minder dan tien keer per jaar verplichte of onvrijwillige zorg verlenen. Zij hoeven geen digitaal overzicht aan te leveren als zij dat niet kunnen. Voor hen ontwikkelde de IGJ een formulier om deze verplichte of onvrijwillige zorg te registreren. Dit formulier is beschikbaar vanaf 1 november 2021 op de pagina Halfjaarlijkse gegevensaanlevering Wvggz en Wzd.

Bron: IGJ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.