Moet u zich voor 1 juli 2022 melden als zorg-of jeugdhulpaanbieder?

Wtza

Geplaatst op: 2 juni 2022

Meldplicht

Of u zich moet melden hangt af of u voor 2022 al een Wtzi erkenning had. Heeft u die? Dan hoeft u niets te doen. In sommige andere gevallen moet u zich voor 1 juli 2022 melden. U kunt zelf checken of u geregistreerd staat. Hiervoor gaat u naar het landelijk register zorgaanbieders. Staat u hierin? Dan hoeft u niet aan de meldplicht te voldoen. Dat is ook zo als u de jaarverantwoording voor het verslagjaar 2021 voor 1 juli 2022 heeft aangeleverd.

Als uw organisatie nog niet in dit register staat of niet (op tijd) de jaarverantwoording heeft aangeleverd, dan moet u zich vóór 1 juli 2022 melden. Hoe u dit doet leest u in de brochure.

Bekijk hier de brochure

Wtza

Op 1 januari 2022 is de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en de Aanpassingswet Wet toetreding zorgaanbieders (AWtza) in werking getreden. De Wtza geldt voor alle zorg- en jeugdhulpaanbieders. Aanbieders van zorg en/of jeugdhulp die aan de eisen van de Wtza voldoen, laten zien dat ze staan voor goede zorg, dat ze transparant willen zijn naar alle betrokkenen en dat ze daarop kunnen worden aangesproken. Dit versterkt het vertrouwen in de kwaliteit van de zorg. Voor zzp’ers,  jeugdhulpaanbieders en pgb zorgaanbieders is met name het melden relevant.

Informatie

Op ons Kennisplein en BVKZ Academie vindt u veel informatie over de Wtza. Hier vindt u informatie over diverse onderwerpen die te maken hebben met de Wtza zoals vergunningsplicht, intern toezicht en jaarverantwoording. Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op via [email protected] of bekijk de website van de Rijksoverheid.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.