Moderna-vaccin door EMA goedgekeurd

Verpleeghuiszorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 7 januari 2021

Gisteren is het Moderna-vaccin goedgekeurd. Dit vaccin biedt bij ruim 94% van de volwassenen bescherming tegen ziekte na besmetting met het coronavirus.

Levering

De goedkeuring door EMA betekent dat er straks twee verschillende vaccins kunnen worden ingezet. Van het Moderna-vaccin heeft Nederland ruim 6 miljoen doses besteld, waarvan de eerste 400.000 doses naar verwachting dit kwartaal worden geleverd. De eerste levering is waarschijnlijk volgende week, al zal die qua omvang nog beperkt zijn.

Voor wie?

In de vaccinatiestrategie is al aangekondigd dat dit vaccin ingezet gaat worden bij ouderen, bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. De huisarts krijgt daarbij een grote rol.

De Gezondheidsraad komt op korte termijn met een advies over voor welke groepen het Moderna-vaccin het meest geschikt is. Op basis daarvan wordt bepaald welke groep als eerste in aanmerking komt voor dit vaccin. Begin volgende week maken we bekend wanneer het vaccineren met Moderna zal starten.”

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.