Minister Kuipers vraagt RIVM en GGD voorbereidingen nieuwe vaccinatierondes te starten

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 7 juli 2022

Nieuwe vaccinatieronde

Het RIVM en de GGD starten met hun voorbereidingen voor een vaccinatiecampagne na de zomer. Dit heeft minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan hen gevraagd. Dit betekent onder andere dat de GGD’en kunnen starten met het werven, selecteren en opleiden van personeel voor de uitvoering van nieuwe vaccinatiecampagnes. Er wordt in ieder geval uitgegaan van het vaccineren van de meest kwetsbare groepen na de zomer. Daarnaast wordt rekening gehouden met een scenario waarbij de hele bevolking vanaf 18 jaar een vaccinatie wordt aangeboden.  

Minister Kuiper benadrukt dat, ondanks dat de cijfers oplopen, er geen reden is voor een extra vaccinatieronde voor de zomer.

Basismaatregelen

In een inmiddels opgestarte campagne wordt iedereen opgeroepen de basismaatregelen na te leven; testen bij klachten, thuisblijven en isolatie na een positieve test, handen wassen en goede ventilatie. Het is ook verstandig om een zelftest te doen als je op bezoek gaat bij een kwetsbaar persoon. 

Minister Kuipers benadrukt het belang voor volwassenen van het halen van de vaccinaties. Of dit nu de 1e of 2e prik of de boostervaccinatie of een herhaalprik is als u 60-plusser bent. Dit geldt in het bijzonder voor ouderen en bijvoorbeeld mensen die in de zorg werken. 

Bron: Rijksoverheid

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.