Minder administratie en meer werkplezier met het ECD? Doe mee aan het onderzoek

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 19 augustus 2021

In het programma [Ont]Regel de Langdurige Zorg, ligt de focus op het verminderen van regeldruk en het krijgen van meer werkplezier. Het schrappen van regels alleen is niet voldoende om de regeldruk aan te pakken. Het efficiënt werken met het ECD (Elektronisch Cliënten Dossier) kan hier ook een bijdrage aan leveren. Toch blijkt dat het ECD niet altijd de administratieve lasten verlaagt. Het ECD kan slimmer georganiseerd worden. Daarom voert Berenschot in opdracht van het ministerie van VWS een actieonderzoek uit. Doe mee aan dit onderzoek en vul, in slechts 5 minuten, de enquête in.

Het onderzoek is erop gericht om de echte oorzaken van de administratieve lasten door het ECD te ontdekken en verbeteringen voor het ECD te ontwikkelen en te implementeren voor zowel de korte termijn als de lange termijn.

Voor wie?

De enquête geeft als eerste inzicht in oorzaken en mogelijke oplossingen. Daarom nodigen wij iedereen, die werkt met het ECD, (zorgprofessionals, indicatiestellers, cliëntondersteuners, zorgmanagers, kwaliteitsmanagers en zorginkopers) uit om deze enquête in te vullen. Want alle ervaringen en suggesties kunnen bijdragen aan een effectievere, eenvoudigere en slimmere ECD.

Enquête

Belangrijke input

De uitkomsten van de enquête vormen belangrijke input voor het praktijkonderzoek bij verschillende zorgaanbieders. Berenschot organiseert na het ophalen van de resultaten diverse verdiepingssessies waar u aan kan deelnemen. Bovendien kijkt Berenschot bij verschillende zorgaanbieders naar de selectie, implementatie en werking van de ECD’s in de praktijk. Het actieonderzoek moet niet enkel leiden tot inzicht in oorzaken en oplossingen, maar bovenal een beweging op gang brengen waarin diverse betrokkenen samen daadwerkelijk zorgen voor een betere werking van de ECD’s in de praktijk.

BVKZ

Ook voor BVKZ is het belangrijk om inzicht te krijgen in het gebruik van de ECD’s. Met het invullen van de BVKZ enquête kunnen we uw belangen beter behartigen en communicatiemateriaal ontwikkelen die aansluiten bij uw situatie. Maar liefst 79 leden hebben inmiddels de enquête ingevuld. Heeft u de vragenlijst nog niet ingevuld? Dan kunt u dit alsnog doen door op onderstaande button te klikken.

Enquête BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.