Methode Leerbaar & Weerbaar voor professionals in de gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 12 mei 2022

Leerbaar en weerbaar gehandicaptenzorg

leerbaar-en-weerbaar-gehandicaptenzorgIedereen wil graag zichzelf zijn: eigen keuzes maken,  talenten ontwikkelen en een fijn en goed sociaal netwerk hebben. Leerbaar & Weerbaar is een krachtig instrument om mensen met een verstandelijke beperking daarbij te ondersteunen. Het behandelt thema’s als: dit ben ik, vriendschap, digitale media, beperking, pesten, seksualiteit en verslaving.

Philadelphia Zorg maakt deze methode nu toegankelijk voor alle professionals in de gehandicaptenzorg. De afgelopen tijd is deze methodiek doorontwikkeld en sinds kort is deze te vinden op Philadelphia.nl. Na aanmelding krijgen begeleiders van andere zorgorganisaties en verwanten ook toegang. Aanmelden is kosteloos.

Een gewoon leven, een eigen leven

Leerbaar & Weerbaar is ontstaan vanuit de vragen die er zijn rondom weerbaarheid, relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS) bij de cliënten van Philadelphia. Het is een gelaagde methodiek die thema’s en emoties behandelt die voor iedereen herkenbaar zijn. Zo zijn er materialen en werkvormen te vinden om de onderwerpen online gokverslaving en grensoverschrijdend gedrag (preventief) te bespreken. Ook voor de thema’s zeggenschap en pesten is een grote variatie aan werkvormen beschikbaar. Doel is om mensen met een verstandelijke beperking stevigheid te geven in een steeds complexer wordende wereld.

Webinar

Op 18 mei is er een webinar voor zorgprofessionals over de methode Leerbaar & Weerbaar. De trainers lichten de mogelijkheden toe door middel van de online beschikbare materialen: informatie, werkbladen, praatplaten, spelvormen, muziek en video.

Het is niet meer mogelijk om voor 18 mei aan te melden. U kunt uw gegevens achter laten via onderstaande button, zodat u op de hoogte wordt gehouden van een volgend webinar.

 

Gegevens achterlaten

Bron: Philadephia

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.