Laatste groep wijkverpleegkundigen en alle zorgmedewerkers Wmo-ondersteuning, Pgb-zorgverleners en ZZP’ers in de zorg uitgenodigd voor coronavaccinatie

pgb-zorgverleners, Wmo-ondersteuning, zzp, Wijkverpleging

Geplaatst op: 4 maart 2021

Vanaf 2 maart hebben zorgverleners in de wijkverpleging en Wmo-ondersteuning vanaf 18 jaar en ouder, via hun werkgever een uitnodiging ontvangen om een afspraak te maken voor een vaccinatie. In de uitnodiging staat hoe zij de afspraak kunnen maken.

De uitnodiging geldt voor zorgmedewerkers die direct contact met cliënten hebben. Van de zorgorganisatie wordt verwacht dat zij ook de ZZP’ers, leerlingen, stagiaires en uitzendkrachten, die voor de organisatie werkzaam zijn, een uitnodiging toesturen voor vaccinatie. Om grote drukte bij het callcenter te voorkomen zijn de zorgmedewerkers in de wijkverpleging in groepen uitgenodigd. Vorige week hebben de eerste twee groepen een uitnodiging ontvangen.

PGB-zorgverleners en ZZP’ers

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving worden ook de PGB-zorgverleners binnen de Wlz, Wmo en Zvw die niet via een werkgever werken, maar zelf een zorgovereenkomst hebben gesloten met de cliënt, meegenomen in de GO van deze week.

Zzp’ers (incl. pgb-zorgverleners) in de wijkverpleging (Zvw) die niet via een zorgorganisatie hun uitnodiging ontvangen, kunnen zich bij Solopartners melden. Solopartners is de branchevereniging voor ZZP’ers in de zorg. Via Solopartners ontvangen zij dan hun individuele uitnodiging voor een vaccinatie-afspraak.  

Binnen de Wmo en Wlz ontvangen PGB-houders via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een uitnodigingsbrief waarmee zij hun zorgmedewerkers uit kunnen nodigen voor vaccinatie. PGB-houders ontvangen één dezer dagen hierover een bericht via de SVB.

Uiteraard brengen wij u op de hoogte wanneer de uitnodigingsbrieven voor de PGB-zorgverleners via de budgethouders beschikbaar zijn.

Met welk vaccin ingeënt?

Zorgmedewerkers in de wijkverpleging, Wmo ondersteuning, PGB-zorgverleners en ZZP’ers in de zorg ontvangen het vaccin van AstraZeneca. Mensen van 65 jaar en ouder of met specifieke medische aandoeningen, worden gevaccineerd met het vaccin van BioNTech/Pfizer.

Vaccinatiestrategie

De volgorde waarin groepen worden gevaccineerd wordt bepaald door het ministerie van VWS. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Geen lid van een branchevereniging maar wel behoefte aan meer informatie?

Neem contact op met BVKZ via [email protected]

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.