Herinnering: Aanlevering kwaliteitsgegevens PREM wijkverpleging

Wijkverpleging

Geplaatst op: 24 november 2022

Kwaliteitsgegevens PREM wijkverpleging

kwaliteitsgegevens-prem-wijkverplegingHet Zorginstituut heeft recentelijk zorgaanbieders, die op grond van de Zorgverzekeringswet (Zvw) verpleging en persoonlijke verzorging in de thuissituatie leveren, een brief gestuurd als herinnering over de aanlevering van de PREM gegevens. Het portaal van Mediquest opent op 1 december en sluit 18 januari 2023. In de brief staat beschreven hoe u de gegevens aanlevert.

Wettelijk verplichte aanlevering

Het aanleveren van kwaliteitsgegevens is een wettelijke verplichting. Bij niet op tijd of niet volledig aanleveren, kan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een handhavingstraject starten.

Welke gegevens aangeleverd moeten worden staat beschreven in het menu van www.zorginzicht.nl. Deze website van het Zorginstituut gaat over kwaliteit van zorg in Nederland. U vindt er onder meer het handboek voor zorgaanbieders wijkverpleging, met daarin alle informatie over de meting en het aanleverproces.

Leden van BVKZ, die eerder gegevens hebben aangeleverd, hebben begin november een aankondigingsbrief ontvangen van het Zorginstituut Nederland met daarin uitleg en instructie.

Meer informatie

Kwaliteit wijkverpleging – Verplichting aanlevering PREM

Zorginzicht – Handboek PREM Wijkverpleging

Zorginzicht – Handboek PREM Kindzorg Wijkverpleging

Bron: ZiNL

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.