KIK-V start bouw datastation kleinschalige zorgaanbieders

Geplaatst op: 23 mei 2024

Datastation kleinschalige zorgaanbieders

Een datastation voor kleine zorgaanbieders in de verpleeghuiszorg moet informatie-uitwisseling met ketenpartijen makkelijker maken. Dit datastation maakt het mogelijk om data gemakkelijk beschikbaar te stellen aan ketenpartijen. Gegevens die eenmalig zijn geregistreerd in primaire processen, worden door de KIK-V werkwijze meervoudig gebruikt. Dit helpt om de informatie-uitwisseling binnen de verpleeghuiszorg te verbeteren, vereenvoudigen en efficiënter te maken.

Ontwikkeling

Drie partijen, Visma Connect, ZilliZ en KIK-V, gaan dit datastation maken. Visma Connect en ZilliZ zijn inmiddels gestart met de ontwikkeling van het datastation. De verwachting is dat het datastation vanaf het vierde kwartaal van 2024 door de eerste zorgaanbieders in gebruik wordt genomen.

Webinar op 2 juli 2024

Op dinsdag 2 juli 2024 organiseren KIK-V, ZilliZ, BVKZ en SPOT gezamenlijk een webinar om onze leden hierover verder te informeren. De uitnodiging hiervoor volgt binnenkort. Houd onze nieuwsbrief en website hiervoor in de gaten.

Rol van BVKZ

Het initiatief voor de ontwikkeling van een datastation voor kleinschalige zorgaanbieders komt voort uit de behoefte om deze groep van aanbieders beter te ondersteunen in het uitwisselen van gegevens. Om dit te realiseren heeft de BVKZ destijds het eerste contact gelegd tussen KIK-V en ZilliZ. Leden van de BVKZ / kleinschalige zorgaanbieders beschikken over het algemeen over een geringe implementatiecapaciteit en minder budget. Om te zorgen dat kleinschalige zorgaanbieders op een passende manier met de KIK-V werkwijze aan de slag kunnen, heeft KIK-V Visma Connect en ZilliZ gevraagd dit datastation te ontwikkelen.

Bron: KIK-V

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.