Kennisnetwerk Logeerzorg: verbinding en uitwisseling

Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg | Jeugdwet, Wmo

Geplaatst op: 19 augustus 2021

Even op adem kunnen komen is belangrijk om het zorgen voor een naaste vol te houden. Mantelzorgers kunnen daarom gebruik maken van respijtzorg: een tijdelijke overname van zorgtaken. Een specifieke vorm van respijtzorg is logeerzorg. De zorgvrager verblijft enkele dagen op een logeerzorglocatie zodat de mantelzorger thuis even niet hoeft te zorgen. De huidige wijze van toegang, organisatie en financiering van vormen van tijdelijk verblijf als logeerzorg leidt in de praktijk tot onduidelijkheid. In het Kennisnetwerk Logeerzorg verenigen gemeenten, aanbieders en professionals uit de praktijk zich om bestaande kennis, werkzame elementen en goede voorbeelden uit te wisselen. Benieuwd welke kennis over logeerzorg beschikbaar is? Of wilt u zich aansluiten bij het kennisnetwerk?

Er is een LinkedIn-groep waar u vragen kunt stellen en er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd (digitaal of fysiek), waar er een bezoek wordt gebracht aan een logeervoorziening. Bovenal is het netwerk er om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Aansluiten Kennisnetwerk Logeerzorg?

Meld u aan bij het Kennisnetwerk Logeerzorg door een e-mail met uw naam, organisatie, functie en contactgegevens te sturen naar Elise van Maarseveen: [email protected].

LinkedIn groep

Bron: Movisie

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.