Karin Hobbelen, programmadirecteur PGB (ministerie VWS), op werkbezoek bij BVKZ

Geplaatst op: 13 oktober 2022

Onlangs bracht Karin Hobbelen een kennismakings- en werkbezoek aan het verenigingsbureau van BVKZ in Oosterhout, waar zij werd ontvangen door Mark van Barschot (directeur) en Angeline Ackermans (senior beleidsmedewerker). Een hartelijke en bovendien smakelijk ontvangst, omdat Karin BVKZ bezocht op de traditionele “BVKZ-appelflappendag”.

Karin Hobbelen is sinds deze zomer programmadirecteur persoonsgebonden budget bij het ministerie van VWS

BVKZ-lid Jeroen Leenknecht, van Stichting ’t Huus uit Zeeuws-Vlaanderen, tevens tester namens BVKZ van nieuwe releases van PGB 2.0, nam Karin mee op een digitale reis langs de talloze voordelen die het gebruik van PGB2.0 biedt voor zorgverleners. “Ik werk 100% digitaal”, aldus Jeroen, “en ik vraag elke (nieuwe) budgethouder om dat ook te doen. Dat levert mij, behalve veel inzicht in de stand van zaken m.b.t. zorgovereenkomsten en betalingen, ook een flink efficiency voordeel op. Waar ik voorheen één dag per maand kwijt was met factureren, lukt dat nu in anderhalf uur.”

Met Angeline en Mark besprak Karin de actuele ontwikkelingen binnen PGB 2.0 en werd er aandacht besteed aan de historische context van de compensatieregeling, waarbinnen de betrokkenheid van BVKZ bij BPGB 2.0 gestalte gekregen heeft. 

Al met al een aangenaam en nuttig werkbezoek dat zeker voor herhaling, ook met andere ketenpartners, vatbaar is.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.