Kamerbrief generieke functies voor elektronische gegevensuitwisseling

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 30 december 2021

Minister De Jonge (VWS) heeft de Eerste en de Tweede Kamer deze week een brief gestuurd over generieke functies voor elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Om goede zorg te kunnen verlenen moeten medische gegevens eenvoudig, snel en veilig overgedragen worden van de ene naar de andere zorgverlener.

De minister pleit voor het snel en veilig uitwisselen van medische gegevens. Zorgverleners moeten elkaar op landelijk niveau kunnen vinden. Hiervoor is het noodzakelijk dat de bestaande infrastructuren op elkaar aansluiten.

Om deze ambitie te kunnen realiseren, zijn afspraken nodig met welke taal er uitgewisseld wordt en hoe er uitgewisseld wordt. Met het wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) wordt hiermee een stap gezet. Echter, in de kamerbrief wordt ook aangegeven dat het wetsvoorstel alleen goed kan werken als ook de rest van het informatielandschap op orde is. De minister benoemt onder andere een landelijk dekkend netwerk van infrastructuren, generieke functies en aanpalende ICT-voorzieningen.

 

Bron: rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.