Janssen vaccin en booster

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 17 maart 2022

Janssen en booster

janssen-en-boosterMensen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin en tenminste drie maanden geleden een booster hebben ontvangen, kunnen vanaf 16 maart 2022 een afspraak maken voor een extra prik tegen corona. Dit schrijft minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer.

Nederlanders die het Janssen-vaccin en een booster hebben ontvangen, kunnen nu moeilijkheden ondervinden bij het inreizen en gebruik van voorzieningen in sommige landen. De reden hiervoor is dat in die landen één Janssen-vaccinatie niet meer als volledige basisvaccinatie wordt gezien. Door een extra prik met een mRNA-vaccin aan te bieden, kan dit worden opgelost.

Mensen die één prik Janssen én een booster hebben ontvangen, zijn volledig gevaccineerd en geboosterd. Dit is voldoende voor de meeste landen die een Digitaal Corona Certificaat (DCC) vragen bij inreizen. In sommige Europese landen, waaronder Duitsland, wordt dit niet voldoende geacht. Hierdoor kunnen Nederlanders die met Janssen zijn gevaccineerd en een booster hebben ontvangen moeilijkheden ondervinden bij het inreizen en de toegang tot voorzieningen in die landen.

Voor meer informatie over corona kunt u onze corona FAQ bekijken.

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.