Inkoopbeleid Wlz 2024

| Wlz

Geplaatst op: 8 juni 2023

Inkoopbeleid Wlz 2024

inkoopbeleid-wlz-2024De zorgkantoren hebben op 1 juni hun meerjarig inkoopbeleid gepubliceerd. De gezamenlijke landelijke visie op duurzame toegang tot langdurige zorg vormt het uitgangspunt voor het meerjarig inkoopbeleid per zorgkantoorregio.

De zorgkantoren vinden dat een andere kijk op de inzet van zorg nodig is om de toenemende druk op de langdurige zorg te verlichten. De zorgkantoren geven hier zelf verdere invulling aan: zelf als het kan, thuis als het kan, digitaal als het kan en een passend aanbod voor kwetsbare groepen. Daarnaast zijn vier thema’s uitgewerkt die dit ondersteunen: kwaliteit, innovatie, verduurzaming en bedrijfsvoering.

Handreiking en webinar 

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft een juridisch kader zorgverkoop uitgebracht waarin in 50 vragen en antwoorden heldere informatie wordt gegeven over het Wlz inkoopkader en de procedure.

Handreiking WLZ inkoop in 50 vragen

Onze juridische samenwerkingspartner Eldermans en Geerts organiseert 13 juni 2023 een webinar waarin zij toelichting geven op het inkoopkader en geven zij tips en tricks over de contractering.

Meer informatie en aanmelden webinar

Inkoopbeleid per zorgkantoor

Hieronder treft u het inkoopbeleid van de verschillende zorgkantoren aan. Een aantal van hen heeft inmiddels ook webinars of bijeenkomsten georganiseerd die u kunt terugkijken of de verslagen kunt lezen.

Inkoopbeleid

Zilveren Kruis / Friesland

VGZ

CZ

Menzis

DSW

Zorg en Zekerheid

Salland/Midden IJssel

Webinars

VGZ – Webinar op 13 juni 2023

CZ – Webinar terugkijken

Bron: ZN 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.