Informatieplicht energiebesparing en informatiebijeenkomsten

Zorgaanbieders

Geplaatst op: 11 mei 2023

Informatieplicht energiebesparing

informatieplicht-energiebesparingPer 1 juli 2023 wordt de energiebesparingsplicht aangepast. Heeft u een energieverbruik van boven de 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (equivalent)? Dan geldt de Informatieplicht Energiebesparing en bent u verplicht energiebesparende maatregelen uit te voeren die zich binnen vijf jaar terugverdienen.

Als uw organisatie hieronder valt dan moet u dit uiterlijk op 1 december 2023  in het eLoket van RVO registreren. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft aan al deze bedrijven hierover een brief gestuurd. In totaal zijn dit ruim 60.000 bedrijven die op 25 april of op 2 mei een brief van minister Rob Jetten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben ontvangen. In deze brief leest u hoe u aan de rapportageplichten kunt voldoen.

De voorgenomen Energiebesparende Maatregelenlijst (EML)

De voorgenomen EML bestaat niet meer uit 19 afzonderlijke bedrijfstaklijsten, maar uit 3 onderdelen: Gebouwen, Faciliteiten en Processen. (deze wordt in de komende weken gepubliceerd)

Klik hier voor meer informatie

Regiobijeenkomsten

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren in mei en juni 2023 een volgende reeks regiobijeenkomsten om bedrijven en maatschappelijke instellingen te informeren over de aangepaste energiebesparingsplicht en de bijbehorende rapportageverplichtingen. 

Woensdag 24 mei – Rotterdam

Maandag 5 juni – Assen

Maandag 12 juni – Amsterdam

Donderdag 15 juni – Apeldoorn

Maandag 26 juni – Eindhoven

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.