In goede zorg is geen ruimte voor rook

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 16 maart 2023

Rookvrije zorg

rookvrije-zorgIn het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is. Het rookvrij maken van de zorg krijgt onder meer vorm in het rookvrij maken van gebouwen en terreinen en het ondersteunen van werknemers en cliënten bij het stoppen met roken. De eerste stap was het afschaffen van rookruimten. Een volgende stap gaat verder – het rookvrij maken van de zorg.

Dat klinkt makkelijker dan het is en daar hebben we oog voor. In samenwerking met andere branches gaan we diverse activiteiten ontplooien. Bijvoorbeeld waar hebben we het over, kunnen we tools en handreikingen ontwikkelen en zitten er (juridische) haken en ogen aan het rookvrij maken van de zorg.

Rookvrij in de praktijk

Er zijn vast al goede voorbeelden binnen kleinschalige zorgaanbieders waar rookvrije zorg wordt toegepast. Kent u deze voorbeelden? Deel ze met ons via info@bvkz.nl (o.v.v. Rookvrije zorg), zodat we van elkaar kunnen leren en vooral ook elkaar kunnen stimuleren. Houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor verdere activiteiten rondom dit thema.


bvkz

Wilt u ook betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de zorgsector? Dat kan, door lid te worden van onze branchevereniging. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze website voor meer informatie of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord. 

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.