In april nieuwe aansluitingen op het PGB Portaal

pgb-zorgverleners

Geplaatst op: 24 maart 2022

Aansluitingen april

In onze januari editie van de openbare nieuwsbrief hebben we u op de hoogte gebracht van de voorbereidingen voor de aansluitingen op het PGB Portaal in het voorjaar van 2022. De voorbereidingsfase is zo goed als afgerond en volgende maand (april) kunnen weer meer budgethouders en zorgverleners gebruik maken van het PGB Portaal.

Zorgkantoren en regio’s

De budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners van Zilveren Kruis (regio’s Friesland, en ‘t Gooi), VGZ (regio’s Nijmegen en Noord- en Midden Limburg) en CZ krijgen op woensdag 13 april 2022 toegang tot het PGB Portaal.

Voor zorgkantoor Zilveren Kruis worden ook de ‘achterblijvers’ aangesloten. Dit zijn budgethouders die in eerdere aansluitingen niet mee konden. Met de aansluiting in april hebben alle budgethouders en de zorgverleners van Zilveren Kruis dan toegang tot het portaal. Ook de ‘achterblijvers’ van zorgkantoor CZ worden aangesloten. 

Overgangsperiode

Belangrijk is dat tijdens de overgangsperiode (van 28 maart tot 13 april), waarin gegevens worden overgezet naar het PGB Portaal, geen declaraties, wijzigingen of zorgovereenkomsten worden behandeld door de zorgkantoren en de SVB. Voor zorgverleners waarvoor de budgethouder declaraties indient geldt:

  • Declaraties die de SVB uiterlijk 23 maart 2022 ontvangt, verwerken ze nog vóór 28 maart.
  • Declaraties die de SVB ná 23 maart 2022 ontvangt, verwerken ze ná 13 april. 

De maandelijkse betalingen gaan wel gewoon door. 

Uw administratie in het portaal

Als zorginstelling of zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) heeft u een AGB-code nodig voor het afsluiten van een zorgovereenkomst met uw budgethouder. Voor het inloggen op het PGB Portaal gebruikt u een VECOZO-certificaat. Heeft u nog geen AGB-code of VECOZO-certificaat? Vraag deze dan op tijd aan en volg hiervoor het stappenplan.

Meer weten over werken in het portaal?

Op www.mijnpgb.nl leest u wat er voor u gaat veranderen. Gebruikers (ruim 50.000 zorgverleners) zijn enthousiast over het portaal. Bekijk wat Liza’s ervaringen zijn met het PGB Portaal.

Wat doet BVKZ?

Bij elke aansluiting werkt BVKZ nauw samen met ketenpartners om de toegang tot het portaal voor de zorgverleners te faciliteren en waar nodig te ondersteunen. We zijn dan ook trots op onze betrokkenheid en de rol die we kunnen vervullen bij de ontwikkeling van het PGB portaal. Regelmatig brengen we onze leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over het pgb in het algemeen en over de ontwikkelingen ten aanzien van het PGB Portaal in het bijzonder

Alle informatie en activiteiten waar wij bij betrokken zijn op het gebied van pgb.

Alle informatie en activiteiten waar wij bij betrokken zijn op het gebied van pgb2.0 / pgb portaal

bvkz

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging? Bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.