Implementatiestappen woonplaatsbeginsel Jeugd en webinar

Jw, Jeugdzorg

Geplaatst op: 2 september 2021

Vanaf volgend jaar wordt een nieuwe vorm van het woonplaatsbeginsel voor de Jeugdwet gehanteerd. Tot nu toe was de woonplaats van de gezagsdrager leidend bij het vaststellen van de verantwoordelijke gemeente. Bij de invoering van de wet wijzigt het woonplaatsbeginsel als volgt:

  • Als er sprake is van ambulante zorg, is de gemeente waar de jeugdige op dat moment staat ingeschreven verantwoordelijk.
  • Als er sprake is van zorg met verblijf, is de gemeente waar de jeugdige direct voorafgaand aan het zorg met verblijftraject stond ingeschreven verantwoordelijk.

Gemeenten hebben tot 3 juli de tijd gehad om een overzicht aan te leveren met de ‘zittende populatie’ cliënten. Nu is het voor veel zorginstellingen zaak om organisatie en administratie voor te bereiden op de aanstaande wijzigingen.

Webinar
In een eerder webinar op 5 juli is het keuzemodel zorgcontractering toegelicht. De komende weken worden de 4 opties uit het keuzemodel verder uitgewerkt.
In dit webinar op donderdag 16 september wordt deze uitwerking gepresenteerd.
Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich geregistreerd heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken.
Aanmelden voor dit webinar : donderdag 16 september 10:00 u. – 11:00 u.

Meer informatie over de implementatie

Bron: i-sociaal domein en sociaalweb

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.