Het PGB Portaal – aanpassing inlogpagina

Zorgmedewerkers, pgb

Geplaatst op: 12 augustus 2021

Eind augustus wordt de inlogpagina van het PGB Portaal aangepast. Voor zorgmedewerkers die werken in het PGB Portaal gaat er ook iets veranderen met name ten aanzien van de gebruiksvriendelijkheid.

 

Wat gaat u hier van merken?

1.     Aanpassing voor budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners

Voor budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners is de inlogpagina overzichtelijker gemaakt. De inlogknoppen voor medewerkers zijn verdwenen en ook de teksten zijn iets aangescherpt. De huisstijl is gelijk gebleven, net als de manier van inloggen.

2.     Vraag/antwoord-combinaties telefonische dienstverlening

Mogelijk hebben budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners vragen over de aangepaste inlogpagina. Daarvoor zijn deze vraag/antwoord-combinaties beschikbaar:

  • Ik zie een ander inlogscherm. Klopt dat wel?
    Ja dat heeft u goed gezien, het uiterlijk is inderdaad iets veranderd. Dit hebben we gedaan om de pagina overzichtelijker te maken. Als u twijfelt of een website veilig is, kunt u dat altijd controleren in de url. Deze moet beginnen met het https en als het goed is, staat er het teken van een slotje voor. Als dat het geval is, weet u dat u veilig kunt inloggen.
  • Verandert de manier van inloggen?
    Nee, de manier van inloggen verandert niet. Budgethouders, vertegenwoordigers en informele zorgverleners loggen in met DigiD. Formele zorgverleners, dat zijn zzp’ers en zorginstellingen, gebruiken VECOZO. En organisaties die een of meerdere budgethouders vertegenwoordigen, loggen in met eHerkenning.
  • Waarom worden er telkens aanpassingen gedaan?
    Het PGB Portaal is constant in ontwikkeling. Ontwikkelingen die het portaal prettiger en sneller maken. De inlogpagina is nu aangepast om meer overzicht te creëren. Dit was een wens van budgethouders, vertegenwoordigers en zorgverleners.

De rol van BVKZ

BVKZ is betrokken bij de ontwikkeling en invoering van het portaal. Uitgangspunt is dat het portaal voor alle gebruikers veilig, overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en eenvoudig is en dat de administratieve lasten beperkt zijn. Gezien het enthousiasme onder de gebruikers hopen we op een stijging van het aantal gebruikers dit jaar. Volg de berichten over de ontwikkelingen op onze site onder het kopje overige nieuws.

We horen graag van uw ervaringen

Bij elke aansluiting leren we meer en worden aanpassingen doorgevoerd. Maakt u gebruik van het PGB Portaal dan horen we graag van u. Met uw ervaringen kunnen we het portaal nog beter afstemmen op uw wensen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.