Herregistratie BIG examenprogramma

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 15 april 2021

…en de eerste herintreders hebben inmiddels het nieuwe examen achter de rug.

Waar het bij de examinering voorheen alleen ging om het aantonen van voldoende kennis, is er nu ook een praktijkexamen ‘Verpleegkundige vaardigheden’ en een examengesprek ‘Klinisch redeneren’.

Verpleegtechnische handelingen

Het eerste deel van het nieuwe herregistratie-examen bestaat uit een online kennistoets, met zowel multiple choice-vragen als gesloten vragen. De volgende ronde is een dag waarop u een rekenoefening krijgt voorgeschoteld en 2 verpleegtechnische handelingen moet uitvoeren.

Klinisch redeneren

Als u een voldoende scoort voor de rekenoefening en de verpleegtechnische handelingen, dan mag u dezelfde dag nog door naar het klinisch redeneren. Hiervoor krijgt u een casus voorgelegd die u beredeneert volgens de methode ABCDE, DOS en Early Warning Score.

Voorbereiding

Het consortium Beroepsonderwijs heeft een studiewijzer voor herregistratie BIG opgesteld met tips zodat u zich kunt voorbereiden.

Deelname en kosten

Om deel te nemen aan de herregistratie, kunnen herintreders zich melden via deze link. De kosten voor het examen zijn nog steeds voor eigen rekening (al vergoeden sommige werkgevers deze), maar fors lager dan voor het vorige herregistratie-examen. Voor de kennistoets is dat nu 115 euro, voor de praktijkdag met de voorbehouden handelingen, rekenoefening en klinisch redeneren betaalt u 280 euro.

Bent u geslaagd, dan komt er 85 euro bij voor herregistratie in de Wet BIG. Bent u gezakt, dan is een nieuwe aanmelding nodig en gaan de kosten van dat betreffende onderdeel opnieuw in. Het nieuwe examenprogramma wordt momenteel door het hele land uitgerold, waardoor op verschillende locaties examens mogelijk zijn.

Corona

Door de corona epidemie is er extra hulp nodig in de zorg. Er is behoefte aan gekwalificeerd zorgpersoneel met een BIG-registratie maar ook mensen met een verlopen BIG-registratie kunnen ingezet worden. Recente informatie vindt u hier.

Bron: Rijksoverheid & Herregistratiewetbig

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.