Herhaalprik voor zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 20 oktober 2022

Herhaalprik zorgmedewerkers

Als zorgmedewerker kunt u een afspraak maken voor de herhaalprik tegen corona. Waarom is de herhaalprik nodig? Wie kan de herhaalprik halen? En met welke vaccins wordt er geprikt? Hieronder leest u de drie punten die u als zorgmedewerker wilt weten.

1. Met de herhaalprik beschermt u uzelf én de mensen voor wie u zorgt

De bescherming van de eerdere vaccinaties neemt na een tijdje af. Door de herhaalprik heeft u meer antistoffen. Zo bent u weer een tijd goed beschermd tegen corona. U raakt dan minder makkelijk besmet en u wordt minder ziek als u tóch corona krijgt. Hierdoor is de kans dat u corona doorgeeft aan uw patiënten, cliënten of collega’s kleiner. Als meer mensen de herhaalprik halen, komen er minder mensen met corona in het ziekenhuis. Daarmee helpt de herhaalprik de zorg voor iedereen beschikbaar te houden.

2. Alle zorgmedewerkers met patiëntencontact kunnen de prik halen

Alle zorgmedewerkers die met patiënten of cliënten werken kunnen een herhaalprik halen. Dus het maakt niet uit of u in het ziekenhuis werkt, de wijkverpleging, de geboortezorg of in de geestelijke gezondheidszorg. U kunt een herhaalprik halen als u dat wilt.

3. U krijgt een vernieuwd vaccin

De vernieuwde vaccins beschermen beter tegen meer varianten van het virus, waaronder de omikronvariant. Het kan zijn dat u bijwerkingen van de prik krijgt. Die bijwerkingen zijn hetzelfde als bij de eerdere prikken. U kunt hoofdpijn, koorts of vermoeidheid krijgen. Dit duurt vaak niet lang (1-3 dagen). Vanaf 3 maanden na uw laatste coronaprik of coronabesmetting kun u de herhaalprik halen. Maak daarvoor een afspraak bij de GGD via prikvoordezorg.nl. Om de herhaalprik te halen, heeft u wel eerst de basisprik(ken) nodig. Die kun u  nog steeds krijgen. Maak hiervoor een afspraak door te bellen naar 0800-7070.

Klik hier voor meer informatie over de herhaalprik – Rijksoverheid

Flyer voor zorgmedewerkers

Bron: RIVM 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.