Flinke verlaging vergoedingen ongecontracteerde zorg

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 2 december 2022

Vergoedingen ongecontracteerde zorg 2023

Bijna alle zorgverzekeraars verlagen volgend jaar hun vergoedingen voor ongecontracteerde zorg. Gemiddeld daalt die van 75% naar 65%, zo stelt de website Independer. Volledige vergoeding van ongecontracteerde zorg ontvangen, wordt ook moeilijker: 5 van de 11 restitutiepolissen – die alle kosten vergoeden – worden opgeheven op 1 januari 2023.

Wijkverpleging en GGZ

Al eerder beantwoorde minister Helder de vragen die hierover door de Tweede Kamer zijn gesteld. Deze hadden betrekking op het terugschroeven van tarieven van niet-gecontracteerde aanbieders van wijkverpleging en GGZ naar 75 % per 1 januari 2023.

Restitutiepolis

Zij schrijft dat er nog steeds sprake is van een ruim polisaanbod, met nog steeds mogelijkheden voor een restitutiepolis. Er is echter wel gekozen, o.a. in het integraal zorgakkoord, om de beweging te maken naar passende zorg. Hierbij wordt ingezet op een voor zorgaanbieders aantrekkelijker en eenvoudiger contracteerproces en zal er een verkenning gaan plaatsvinden of het mogelijk wordt dat kleine zorgaanbieders gezamenlijk gaan onderhandelen over contractering.

Bron: Rijksoverheid en Skipr

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.