Overzicht financiering zorgtechnologie

| Wmo, Wlz, Zvw

Geplaatst op: 17 november 2022

Financiering zorgtechnologie

financiering-zorgtechnologieHoe worden technologische innovaties in de verschillende zorgdomeinen gefinancierd? Om antwoord te geven op deze vraag heeft Vilans een factsheet ‘Financiering zorgtechnologie’ ontwikkeld. De factsheet beschrijft de wijze van bekostiging, leveringsvormen en mogelijkheden voor financiering van zorgtechnologie, aangevuld met allerlei linkjes. Het overzicht is relevant voor zorgaanbieders in de Wlz, Zvw en Wmo en pgb zorgaanbieders.

Bekijk hier de factsheet

Financiering 

De afgelopen jaren investeren zorgorganisaties steeds meer in zorgtechnologie. Dat is ook logisch; zorgtechnologie is steeds gebruikelijker en is nodig om mensen eigen regie te laten behouden en de beschikbare capaciteit in de zorg goed te benutten. Maar over hoe deze innovaties in de verschillende zorgdomeinen gefinancierd wordt, zijn veel vragen.

Zowel in het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) , als ook in de voorlopige kaderbrief staat dat ouderen meer gebruik moeten kunnen maken van technologische innovatie. Voor deze ontwikkeling heeft het ministerie ook 10 miljoen euro vrijgemaakt. Hoe geeft u hier als zorgaanbieder gehoor aan, welke weg bewandelt u en wat zijn de mogelijkheden? De factsheet helpt u op weg!

Bron: Vilans

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.