Eindrapport kwaliteitskader gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 18 november 2021

Eindrapport kwaliteitskader gehandicaptenzorg

Het eindrapport met conclusies en aanbevelingen voor het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg is gereed. De stuurgroep Kwaliteitskader gehandicaptenzorg is tevreden met het resultaat en de aanbevelingen. Het rapport concludeert onder meer dat de ingeslagen weg van de sector sinds 2017 een juiste is.

Reikwijdte van het kwaliteitskader

De onderzoeksteam onderstreept dat het kwaliteitskader al veel gebracht heeft. Door een accent op leren en verbeteren kan het huidige kader gezien worden als een breuk met het verleden waarin werken aan kwaliteit werd gedomineerd door het afleggen van verantwoording op basis van cijfers. Advies is om de reikwijdte van het kader uit te breiden van enkel de Wlz naar ook de Wmo en pgb-zorg.

Actualisatie van het kwaliteitskader

Op basis van dit eindrapport zal het huidige kwaliteitskader geactualiseerd worden. Hier zal de komende maanden aan gewerkt worden zodat er in 2022 een verrijkt kwaliteitskader ingediend kan worden bij het zorginstituut.

Meer informatie

Het volledige rapport Samen voor sectorontwikkeling – eindrapport Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2021 kunt u hieronder downloaden. Er komt nog een versimpelde versie van dit rapport. Zodra deze beschikbaar is zullen wij deze met u delen.

Eindrapport kwaliteitskader gehandicaptenzorg

Bron: VGN

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.