Nieuwe werkwijze inning eigen bijdrage beschermd wonen gaat door

beschermd wonen

Geplaatst op: 10 maart 2022

eigen-bijdrage-beschermd-wonenEigen bijdrage beschermd wonen

Het uitstel van het woonplaatsbeginsel voor beschermd wonen heeft geen directe gevolgen voor de implementatie van de nieuwe werkwijze voor de inning van de eigen bijdrage beschermd wonen (BW). De voorbereidingen gaan door, net als de invoering op 1 oktober 2022.

De nieuwe werkwijze zorgt voor een verbetering van de gegevensuitwisseling tussen gemeenten en CAK bij de inning van de eigen bijdrage voor beschermd wonen. 

Voortgang implementatie

Het Zorginstituut Nederland publiceerde 26 januari 2022 de iEb2.0-standaard. Deze informatiestandaard is voor de gegevensuitwisseling voor het opleggen van de eigen bijdrage en het WMO-abonnementstarief en voor beschermd wonen.

Release iEb2.0

De iEb2.0 wordt op 1 oktober 2022 volgens planning uitgebracht en is dan verwerkt in de systemen van de gemeenten en het CAK. Zij wisselen via de informatiestandaard informatie uit die noodzakelijk is om cliënten de juiste bijdrage op te kunnen leggen. Na oktober start de implementatieperiode waarbinnen centrumgemeenten op basis van de uitgevoerde en goedgekeurde bestandvergelijkingen een initiële aanlevering voor beschermd wonen kunnen doen (van de bestaande klanten).

In ons nieuwsbericht van vorige week heeft u kunnen lezen dat wij voorbereidingen treffen voor de kennisbijeenkomst over deze iStandaarden. Heeft u vragen of knelpunten waar u tegenaan loopt, meld u dan aan voor de kennisbijeenkomst. Tijdens de digitale bijeenkomst wordt er uitgebreid stilgestaan bij de ingezonden vragen en knelpunten.

Bron: VNG

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.