Gratis e-learning ‘ouderen motiveren voor valpreventie’

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders, Ouderenzorg

Geplaatst op: 15 september 2022

E-learning valpreventie

Valongevallen zijn een ernstig en toenemend probleem bij ouderen. Hier kunt u iets tegen doen! Op 3 oktober start de jaarlijkse Valpreventieweek en VeiligheidNL roept professionals op om met zoveel mogelijk ouderen te praten over valpreventie. Zij weten dat dit lastig kan zijn, bijvoorbeeld omdat ouderen hierover in de weerstand schieten.

e-learning valpreventieGratis e-learning

Om hierbij te helpen ontwikkelde VeiligheidNL de e-learning Ouderen motiveren voor valpreventie. Op een interactieve manier komen de weerstanden en motieven van ouderen voor valpreventie aan bod. Denk aan: wat zijn de oorzaken van weerstand en met welke strategieën zijn deze te verlagen, wanneer start je een gesprek en hoe ga je dan om met weerstand, welke tips kan je ouderen geven zodat je ze direct kan helpen. Zo zorgt u dat ouderen écht gemotiveerd zijn om met deze adviezen aan de slag te gaan. En kunnen zij hun hobby blijven doen.
VeiligheidNL heeft accreditatie voor de e-learning aangevraagd. De e-learning wordt GRATIS aangeboden tot en met 9 oktober, de laatste dag van de Valpreventieweek.

U kunt u hier aanmelden voor  de e-learning!

 

Bron: VeiligheidNL

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.