Doet u mee aan simulatiebijeenkomst Wzd en pgb?

zorgverleners, Wet zorg en dwang, pgb

Geplaatst op: 30 september 2022

BVKZ is betrokken bij veel projecten, activiteiten en discussies rondom de toepassing van de Wet zorg en dwang (Wzd). Lees ook de andere artikelen in deze nieuwsbrief:
Resultaten project (on)vrijwillige zorg in de gehandicaptenzorg
Coördinerend team Wzd update 

Eén van de discussiepunten is de zorg met dwang in een pgb instelling, een -wooninitiatief of ambulant aan mensen met een pgb. Hoe pas je daar de wet toe en vooral wie bekostigt wat, zijn er meerkosten, wat is de tijdsinzet en wie betrek je wanneer?

Onderzoek en simulatiebijeenkomsten

In samenspraak met het ministerie van VWS gaat het bureau Significant met deze vragen aan de slag. Zij voeren in opdracht van het ministerie van VWS onderzoek uit naar de tijdsinzet van zorgmedewerkers bij het uitvoeren het Wet zorg en dwang (Wzd)-stappenplan en de meerkosten als de zorg wordt uitgevoerd met een persoonsgebonden budget (pgb).

In november organiseren zij simulatiebijeenkomsten met zorgmedewerkers en behandelaren. Het doel van deze bijeenkomsten is om door middel van het simuleren van de praktijk meer inzicht te krijgen in de tijdsinzet en meerkosten bij het uitvoeren van het Wzd-stappenplan. 

Meldt u zich aan?

Wij moedigen pgb zorgverleners aan zich te melden en deel te nemen aan de simulatie bijeenkomsten. Deze vinden plaats in november. Via dit aanmeldformulier kunt u aangegeven wanneer u beschikbaar bent.

aanmelden

Wij hopen dat u zich meldt zodat we ook met uw inbreng aan de slag kunnen.

Heeft u nog vragen? Stel ze via info@bvkz.nl

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.