Digitale bijeenkomsten en e-learnings

Geplaatst op: 25 mei 2022

Kennisbijeenkomsten

In het voorjaar hebben we verschillende digitale kennisbijeenkomsten aangeboden via de BVKZ Academie. Naar aanleiding van behoeften onder de leden zijn deze thema’s tot stand gekomen. Zoals u wellicht weet kunt u de kennisbijeenkomsten terugkijken via de BVKZ Academie. Daarnaast streven wij ernaar om de vragen en antwoorden die zijn besproken tijdens de digitale bijeenkomst voor u uit te werken.

Bijeenkomst Opname Vraag en antwoord
Leren en verbeteren van incidenten en calamiteiten

Bekijk de opname

Vraag en antwoord

Wzd Toetsingskader

Bekijk de opname

 
HKZ-NEN Kleine organisaties

Bekijk de opname

Vraag en antwoord

iStandaarden

Bekijk de opname

 

 

De vragen en antwoorden, die tijdens de kennisbijeenkomsten ‘Wzd Toetsingskader’ en ‘iStandaarden’ zijn besproken, worden z.s.m. gepubliceerd.

Kennisbijeenkomst ZilliZ

Momenteel zijn wij bezig met het organiseren van twee kennisbijeenkomsten in samenwerking met ZilliZ. Deze digitale bijeenkomsten zijn speciaal voor leden van BVKZ, voor zowel nieuwe gebruikers als bestaande gebruikers. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 9 juni. Zodra het programma bekend is informeren wij u via onze wekelijkse nieuwsbrief en via de agenda op onze website.

E-learning n.a.v. kennisbijeenkomst ‘leren en verbeteren van incidenten en calamiteiten’

Tijdens deze bijeenkomst is aangekondigd dat u gebruik kunt maken van de e-learning PRISMA. Deze e-learning sluit aan op de kennisbijeenkomst ‘leren en verbeteren van incidenten en calamiteiten’.

PRISMA

De PRISMA methode is een goede manier om (bijna-)incidenten en calamiteiten te onderzoeken en vervolgens om te zetten naar kwaliteitsverbetering in de zorg. De Prisma Light methode is een systematische analyse die inzicht geeft in de oorzaken en suboorzaken van (bijna-)incidenten. Zoals de term ‘light’ al aangeeft, is de PRISMA-light een verkorte versie van de PRISMA analyse. De e-learning duurt ongeveer een uur en wordt afgesloten met een eindtoets. 

Als u de e-learning heeft doorlopen, heeft u voldoende kennis over de PRISMA(-light) methode voor incidenten en calamiteitenonderzoek om gerichte verbetermaatregelen op te stellen en de kans op herhaling in de toekomst te verkleinen. 

De kosten voor deze e-learning zijn normaal gesproken €75,- excl. BTW per deelnemer, maar als BVKZ lid krijgt u 7,5% korting. Heeft u interesse in de e-learning? Mail dan naar [email protected] o.v.v. e-learning PRISMA.

E-learning webshop

In onze rubriek ‘BVKZ activiteiten’, in onze wekelijkse nieuwsbrief, heeft u kunnen lezen dat wij momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van een e-learning webshop. Leden van BVKZ kunnen in deze webshop e-learnings aankopen tegen een gereduceerd tarief. Een groot aantal e-learnings levert accreditatiepunten op.

bvkz

Door lid te worden van onze branchevereniging krijgt u toegang tot de BVKZ Academie. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Melanie Bax – Beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.