Kleine aanbieders gezocht die ondersteuning missen in het declaratieproces

| Jeugdwet, Wmo

Geplaatst op: 10 februari 2022

Declaratieproces iStandaarden

Declaratieproces-iStandaardenHet thema “opnemen aanvullende informatie bij afkeur declaratie” is door gemeenten en aanbieders geprioriteerd om uit te werken voor de releases van het iWmo- en iJw-berichtenverkeer 2023.

Referentiegroep

In de referentiegroep is geconcludeerd dat het uitbreiden van het declaratie-antwoord met aanvullende informatie in iWmo en iJw de problemen niet op gaat lossen. Wel gaat de referentiegroep brainstormen over hoe ketenpartijen beter ondersteund kunnen worden in het declaratieproces. De input van kleinschalige aanbieders inclusief ZZP-ers, is hierbij onmisbaar. Waarschijnlijk leidt dit niet tot aanpassingen in de iWmo- en iJw-standaard, maar wel tot aanbevelingen aan organisaties die hier iets mee kunnen.

Ondersteuning

Mist u ondersteuning bij het declareren en afhandelen van afkeur op declaraties? Laat weten hoe u ondersteund wilt worden. Stuur uiterlijk 15 februari een mail naar [email protected]. Iemand van team Informatiestandaarden neemt dan contact met u op. Voor meer informatie over het referentieproces van de iWmo- of iJw-standaard, kijk op www.istandaarden.nl.

BVKZ is momenteel bezig met het organiseren van een kennisbijeenkomst over iStandaarden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.