De maskers gaan weer op in verpleeghuizen

Verpleeghuiszorg

Geplaatst op: 6 oktober 2022

Mondkapje verpleeghuizen

Het aantal besmettingen in verpleeghuizen en onder thuiswonende zeventigplussers schiet omhoog. Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en deskundigen maken zich nog geen (grote) zorgen. Verpleeghuizen treffen al wél extra maatregelen. Zo keert het mondkapje op steeds meer plekken terug.

V&VN: “Er zijn signalen van verpleeghuizen die weer laagdrempelig het mondneusmasker invoeren. Bij de deuren worden voor de bezoekers de maskers neergelegd met het verzoek een masker te dragen. Aan collega’s wordt gevraagd om bij (lichte) verkoudheid tijdens het werk het mondneusmasker op te zetten. Er zijn ook organisaties waar het mondneusmasker verplicht is en alweer weken is ingevoerd. We moeten alert blijven en anticiperen; vandaar dat dit beleid weer wordt ingezet. De professionals merken wel dat de bewoners aanzienlijk minder ziek zijn dan bij voorgaande coronagolven. Er zijn geen signalen van massaal ziekteverzuim als gevolg van besmettingen. Maar dat wil niet zeggen dat er voldoende personeel is. De arbeidskrapte is nog erger dan een jaar geleden.”

Besmettingen in verpleeghuizen

Afgelopen week (week 39) testten gemiddeld 88 verpleeghuisbewoners positief per dag. Bij één op de vijf verpleeghuislocaties in ons land was in september sprake van minstens één besmette bewoner, zo staat op het coronadashboard. De provincie Drenthe kent de meeste besmettingen in de verpleeghuizen.

Bron: V&VN

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.