Coronavaccinatie bewoners vanaf 19 september

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 16 september 2022

 

Zoals eerder aangekondigd heeft het RIVM  gedetailleerde werkinstructies, modelbrieven en formulieren voor het vaccineren van bewoners/cliënten gepubliceerd. De doelgroep die in aanmerking komt voor een herhaalprik in instellingen voor langdurige zorg, zijn alle cliënten vanaf 12 jaar die minimaal een basisserie hebben afgerond. Ook moet het langer dan 3 maanden geleden zijn na de laatste covid-vaccinatie of een bevestigde covid-besmetting. Klik hier voor de poster van het RIVM over de herhaalprik.

 

Proces op hoofdlijnen vaccinatie bewoners

Organisaties die kunnen beschikken over een eigen arts

 

Organisaties die niet beschikken over een eigen arts

Ook huisartsen kunnen in samenspraak met een aanbieder vaccineren. De Covid-19 uitvoeringsrichtlijn van het RIVM wordt uiterlijk begin volgende week gepubliceerd.

Vaccinatie zorgmedewerkers

Informatie over de vaccinatie van zorgmedewerkers vindt u in ons nieuwsbericht Werkwijze en uitnodigingsbrief herhaalprik corona zorgmedewerkers – BVKZ

Let op:  In de uitnodigingsbrief worden zorgmedewerkers verwezen naar de website ‘prikvoordezorg.nl’ om een afspraak te maken. Momenteel is dit alleen mogelijk voor zorgmedewerkers die al eerder getest en/of gevaccineerd zijn bij de GGD. Als dat niet het geval is, dan zijn er geen gegevens (zoals BSN) bekend in het systeem van de GGD en kan de afspraak niet online ingepland worden. Zorgmedewerkers worden vervolgens automatisch verwezen naar een telefoonnummer om een afspraak te maken.  De verwachting is dat dit een zeer kleine groep betreft, maar het kan voorkomen wanneer zorgmedewerkers voorheen via de organisatie zijn getest of gevaccineerd en nooit met de GDD in aanraking zijn geweest. De GDD werkt aan het verhelpen van dit probleem, naar verwachting duurt dit nog drie dagen.

Vaccinatie Twijfeltelefoon
Zorgmedewerkers die vragen of persoonlijke twijfels hebben over de veiligheid van het covidvaccin kunnen deze stellen via de Twijfeltelefoon www.twijfeltelefoon.nl, 088 7 555 777. De Twijfeltelefoon geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over de effectiviteit en veiligheid van de covidvaccinaties. Studenten geneeskunde, geflankeerd door medisch specialisten, geven onafhankelijk medisch advies over de vaccinaties, zo mogelijk toegespitst op de individuele medische situatie van de beller. De Twijfeltelefoon is 5 ochtenden per week beschikbaar, waarbij additioneel op woensdag de Turkse taal wordt aangeboden en op vrijdag Arabisch.

 

Bron: RIVM

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.