Corona vaccinatie – aanpassing strategie en avondklok

kleinschalige woonvormen ouderen, Verpleeghuiszorg | Wmo-ondersteuning, Wmo

Geplaatst op: 21 januari 2021

Rekening houdend met de opmars van de Britse variant van het coronavirus en daarmee de dreiging van een derde golf, kiest het kabinet voor een aanscherping van de vaccinatiestrategie. Door meer tijd te nemen tussen de eerste en tweede prik van het BioNTech/Pfizer-vaccin, minder voorraad aan te houden en minimale verspilling van vaccins, kunnen sneller, meer mensen een eerste prik krijgen.

De tijd tussen de eerste en tweede vaccinatie van het vaccin BioNTech/Pfizer wordt verlengd tot 35-42 dagen na de eerste vaccinatie, om zo sneller meer mensen te kunnen vaccineren. Dit nieuwe interval geldt alleen voor de nieuwe afspraken. Reeds geplande afspraken die al zijn gemaakt voor de tweede vaccinatie op dit moment hoeven niet verzet te worden.

Lee meer in het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.

Vanwege het gewijzigde interval is ook de richtlijn Covid-19 vaccinatie aangepast.

Avondklok
Als de Kamer vandaag instemt met het invoeren van de avondklok zal het nog enkele dagen duren voordat deze van kracht zal zijn. De voorgenomen avondklok zal dan gelden van 20:30 – 04:30 uur. Voor bepaalde situaties geldt een uitzondering, hieronder valt o.a. de noodzaak om de straat op te gaan voor het verlenen van zorg. Zorgverleners dienen hiervoor een ‘eigen verklaring avondklok’ bij zich te hebben en een ‘werkgeversverklaring’ van de zorgorganisatie. Op dit moment zijn deze formulieren nog niet beschikbaar, mede omdat het besluit over de avondklok nog niet definitief is. Het is niet de bedoeling dat u uw eigen formulieren maakt! Ook voor ZZPers en mantelzorgers volgt nog informatie over de juiste formulieren.

Zodra wij meer informatie hebben zullen wij hierover direct communiceren. Houdt u ook deze website van Rijksoverheid in de gaten.

Lees ook de meest gestelde vragen over de avondklok.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.