Richtlijnen COVID-19 vaccinatie

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 16 november 2021

Corona update – 16 november 2021

Regelmatig vermelden we in onze corona update (12 november & 15 november) dat de vaccinatie uitvoeringsrichtlijnen zijn aangepast en raden we aan de website van het RIVM te bezoeken om de laatste versie van de richtlijnen te raadplegen.

Gezien de recente maatregelen, de boostervaccinatie en quarantaineregels maken we u nogmaals attent op de richtlijn die gisteren is aangepast. In de laatste richtlijn een vaccinatieschema om alles op een overzichtelijke manier in beeld te brengen:

Zorgpersoneel

Voor alle mensen binnen de zorg is de basisserie van COVID-19-vaccins een dringend advies. De boostervaccinatie die wordt aangeboden, is voor mensen tot 60 jaar, een individuele keuze en vanaf 60 jaar een dringend advies. Bij de afweging is de persoonlijk situatie wat betreft gezondheid, blootstelling aan het virus en kans op besmetting van belang. Ook de mate waarin het virus in de populatie verspreidt bepaalt de kans om besmet te raken en transmissie naar anderen. De aanbeveling om een boostervaccinatie te krijgen kan veranderen in de tijd, als meer data beschikbaar komen.

Bron: RIVM

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.