Corona update

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 4 november 2021

Corona update – Persconferentie 2 november

Deze week was er een persconferentie over het coronabeleid. Er is een aantal relevante zaken voor u als zorgverlener/ zorgaanbieder van belang.

Tekst persconferentie

Booster voor zorgpersoneel

Op advies van de Gezondheidsraad wordt aan ouderen de gelegenheid gegeven als eerste een boosterprik te komen halen. Te beginnen, vanaf begin december, bij de 80-plussers, die naar de GGD-prikstraat kunnen komen. Daarna volgen de 60- tot 80-jarigen en in  december zal er ook worden gestart met zorginstellingen.

Zorgmedewerkers zal worden aangeboden zo snel mogelijk de boosterprik te halen en er zal in samenspraak met de zorg, bepaald worden hoe dat vanaf december kan plaatsvinden. En, hoewel de Gezondheidsraad daar op dit moment nog geen medische noodzaak toe ziet, kan iedereen die dat wil, ook de 60-minners, een boosterprik gaan halen nadat de andere groepen aan de beurt zijn geweest. 

Coronapas mogelijk maken voor de zorg

Het kabinet wil het mogelijk maken dat het coronatoegangsbewijs kan worden ingezet in de zorg. Demissionair zorgminister Hugo de Jonge sprak tijdens de persconferentie van een ‘bredere inzet’ van de coronapas. Het ‘vergt veel overleg’ en er is een wetswijziging voor nodig, aldus de bewindsman. Op 12 november wil het kabinet besluiten hoe het verder gaat, op basis van een advies van het Outbreak Management Team (OMT).

mondkapje-coronaMondkapjes

Vanaf zaterdag 6 november komt er een uitbreiding van de mondkapjesplicht. Deze gaat dan ook weer gelden in ziekenhuizen en verpleeghuizen en voor alle contact beroepen zoals de kapper, masseurs en manicuur/pedicuur. De mondkapjesplicht geldt niet waar het coronatoegangsbewijs nu al verplicht is.

 

 

corona-zelftest

Zelftesten (herhaling)

In een eerder nieuwsbericht wezen we u erop dat mensen die meer risico lopen om ernstig ziek te worden van corona en nu in zelfisolatie zitten, in aanmerking komen voor gratis zelftesten. De zelftesten zijn zonder recept verkrijgbaar via de eigen apotheek. De testen worden op naam van de persoon met een kwetsbare gezondheid verstrekt. Vanaf 28 juli 2021 is er per persoon één pakket van 25 stuks zelftesten per maand beschikbaar.

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.