Corona en meerkosten declareren over 2020

Wijkverpleging, Thuiszorg | Zvw

Geplaatst op: 24 december 2020

Eerder hebben wij u geïnformeerd over de regeling van de zorgverzekeraars om zorgaanbieders tegemoet te komen in de meerkosten die zij hebben gemaakt in verband met de coronapandemie. Hierin is aangegeven dat de definitieve percentages voor deze meerkostenregeling pas begin 2021 vastgesteld kunnen worden. Dit heeft te maken met het feit dat voor het vaststellen van de meerkostenbijdrage wordt gekeken naar de omzet in 2020.

Vooruitlopend op die vaststelling van de percentages wijzen wij u op een belangrijke stap in dit proces die de zorgaanbieder in acht moet nemen. Zowel voor de vaststelling van de percentages als voor het bepalen van uw eigen meerkostenbijdrage en het juist afwikkelen van de generieke meerkostenregeling is het van belang dat de declaraties op tijd ingediend zijn.

ZN roept zorgaanbieders daarom op ervoor te zorgen dat alle declaraties van zorg die in 2020 is geleverd, vóór 1 februari 2021 zijn ingediend. Alleen dan worden die declaraties meegenomen in de bepaling van het de meerkostenbijdrage die zorgaanbieders kunnen ontvangen.

Lees meer

Bron: ZN

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.