Corona campagnes 2022

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 25 mei 2022

Corona campagnes 2022

We krijgen regelmatig de vraag waarom het zo stil is rondom corona. Of dit een goed of slecht teken is en of we niet in problemen komen als er een nieuwe, besmettelijke variant van het virus opduikt. Vorige week werd de laatste coronamaatregel afgeschaft (mondkapjes in het vliegtuig). 

We communiceren regelmatig dat de huidige virusvariant minder ziekmakend is, maar dat er nog steeds veel mensen besmet raken en dat het virus echt nog onder ons is. De basisadviezen gelden nog steeds en er wordt aangeraden een zelftest te doen als u klachten heeft.

corona-campagnes-2022

Achter de schermen

Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt aan diverse scenario’s die ingezet kunnen worden als er een nieuwe uitbraak komt van het virus.

Bekijk meer over het plan pandemische paraatheid

Zomercampagne (juni/juli 2022)

De beoogde startdatum van de zomercampagne is 7 juni. De doelgroep van deze vaccinatieronde is vergelijkbaar met die van dit voorjaar: 60-plussers, verpleeghuisbewoners en mensen met een ernstige immuunstoornis. Binnenkort komt er meer informatie beschikbaar over het uitvoeringsplan. Het doel van deze vaccinatieronde is wederom het verhogen van de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname.

Najaarscampagne (september 2022)

Afhankelijk van het scenario waar Nederland zich in het najaar in bevindt, worden de doelgroepen voor vaccinatie vastgesteld. Er wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s, waaronder een vaccinatie voor de gehele bevolking. De startdatum en totale doorlooptijd zijn nog niet duidelijk.

Vaccinatie campagne zorgverleners

De campagne ligt als één van de scenario’s gereed en zou uitgerold kunnen worden in het najaar. Ook hiervan wordt de startdatum bepaald door de situatie waarin we ons na de zomer bevinden. Door onze betrokkenheid kunnen we onze leden snel op de hoogte brengen als deze campagne relevant wordt. Geen lid? Kijk dan regelmatig op onze website voor corona gerelateerde nieuwsberichten.

Testbeleid zorgmedewerkers

Het RIVM heeft vorige maand het testbeleid aangepast in verband met de recente aanpassingen in het quarantainebeleid. Voor zorgmedewerkers zonder klachten, die huisgenoot of nauw contact zijn van een positief geteste persoon, gelden een aantal richtlijnen.

bvkz

Wilt u op de hoogte blijven van al het actuele coronanieuws? Wordt dan lid van BVKZ. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackersmans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.