BVKZ en Coalitieakkoord 2021 – 2025

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 20 januari 2022

Coalitieakkoord 2021 – 2025

coalitieakkoordEind vorig jaar overhandigden de informateurs het Coalitieakkoord aan de Tweede Kamervoorzitter. De hoofdlijnen van het akkoord “Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst” zet de plannen uiteen over een aantal onderwerpen waaronder gezondheidszorg.

Een overzicht m.b.t. gezondheidszorg vindt u in een recent artikel op onze site. Een groot aantal plannen heeft betrekking op de zorg die onze leden bieden: ouderenzorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning, wijkverpleging en GGZ. Elementen die in het Coalitieakkoord meerdere malen genoemd worden (voor alle of meerdere sectoren) zijn contractering en financiering, kwaliteit van en toezicht op zorg, preventie, digitalisering en samenwerking.

Wat gaan wij doen?

BVKZ gaat het coalitieakkoord analyseren op wat de aangekondigde plannen betekenen voor de kleinschalige zorgaanbieders. Uit ervaring met de invoering van nieuwe en/of gewijzigde wet- en regelgeving hebben wij kunnen concluderen dat de operationaliseren van wet- en regelgeving voor veel kleinschalige aanbieders lastig is. Te denken valt aan de Wzd en de Wtza. Inhoudelijk staan deze beide wetten niet ter discussie, in de praktijk blijkt echter de uitvoering moeilijk te realiseren.

De analyse zal de basis vormen voor overleg met diverse stakeholders en ketenpartners: VWS, Nza, ZiNL, IGJ en gemeenten over de facilitering van de implementatie van voorgenomen plannen, het benoemen en oplossen van knelpunten en waar mogelijk alternatieven en/of light versie van eisen voorstellen. Kwalitatief goede, passende, doelmatige en rechtmatige zorg is wat ons bindt. Implementatie mag ons niet scheiden.

We gaan onze leden actief betrekken bij bovenstaand proces en houden u op de hoogte via onze nieuwsbrief.

bvkz

Door lid te worden van onze branchevereniging kunnen we ook uw belangen behartigen. Wilt u eerst meer informatie over ons al branchevereniging, bekijk dan onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.