Centrum voor consultatie en expertise (CCE): Expertise over ernstig probleemgedrag

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 2 november 2022

Centrum voor consultatie en expertise

In de zorg voor uw cliënten ontstaan er soms situaties waarin het helemaal vastloopt. Vaak is er sprake van meerdere aandoeningen en ernstig probleemgedrag. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een niet-aangeboren hersenletsel, een ernstige meervoudige beperking of psychiatrische- of gedragsproblemen.

Er is meestal van alles geprobeerd, maar dit heeft niet geleid tot verbetering. Het gedrag van een cliënt kan dan tot ernstige problemen leiden voor de persoon zelf of voor de mensen in de omgeving. In dat geval kunt u een beroep doen op CCE.

Wat doet CCE?

Een CCE consultatie is soms één gesprek, maar vaker een langer durend traject. Samen met een team van deskundigen kijken zij hoe de vastgelopen situatie weer vlot getrokken kan worden. CCE werkt altijd samen met het professionele netwerk rondom de cliënt. Het doel is om gezamenlijk op zoek te gaan naar een nieuw perspectief en betere kwaliteit van bestaan.

Geen kosten voor een consultatie

Een consultatie brengt geen kosten met zich mee voor de aanvrager. CCE ontvangt subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op de website van CCE kunt u meer informatie lezen en kunt u een consultatie aanvragen.

Ga naar de website van CCE

Bron: CCE

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.