CAO onderhandelingen gehandicaptenzorg en VVT

VVT, Gehandicaptenzorg

Geplaatst op: 24 februari 2022

CAO onderhandelingen gehandicaptenzorg en VVT

cao-onderhandelingen-gehandicaptenzorg-en-vvtDe onderhandelingen over de CAO Gehandicaptenzorg zijn vorige week vastgelopen, de onderhandelingen over de CAO VVT dreigen muurvast te komen zitten.

Gehandicaptenzorg

Het bod van de werkgevers bestaat op hoofdlijnen uit een algehele loonontwikkeling en een extra loonontwikkeling, met name voor de midden- en lagere inkomens. Daarnaast is er ruimte voor extra balansverlof, een generatieregeling en afspraken over zeggenschap, scholing en ontwikkeling.

De bonden willen in ieder geval 5% loonstijging, ook met het oog op de inflatiecorrectie. Naast de te lage loonsverhoging biedt VGN ook geen mogelijkheid voor oudere werknemers om eerder te stoppen met werken (RVU-regeling). De voorstellen over werktijden en de balans tussen werk en privé zijn ook onvoldoende, vindt de FNV.

Meer informatie over het standpunt van de werkgevers (VGN)

Meer informatie over het standpunt van de FNV

VVT

ActiZ roept het kabinet op om werk te maken van de benodigde loonruimte voor medewerkers in de zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Gezien de bestaande achterstand in salaris van veel verzorgenden en verpleegkundigen en de torenhoge inflatie, is het hoog tijd dat zowel het Rijk, zorgverzekeraars als zorgkantoren de noodzakelijke loonruimte in de tarieven verwerken.

De salarissen moeten tenminste gelijk worden getrokken met vergelijkbare sectoren, in en buiten de zorg. Dat kost structureel een miljard euro per jaar. Dat geld krijgen zorgorganisaties onvoldoende uit de contracten die worden afgesloten met zorgverzekeraars en zorgkantoren en ook niet van het Rijk. ‘Linksom of rechtsom, gaan we een CAO afsluiten die recht doet aan de verdiensten van zorgmedewerkers. Maar de rekening ervan sturen we naar Den Haag’ zo stelt Actiz.

Meer informatie over het standpunt van Actiz

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.