Nieuwe campagne voor vaccintwijfelaars van start

Zorgmedewerkers

Geplaatst op: 16 december 2021

Campagne vaccintwijfeleaars

campagne-vaccintwijfelaarsVanaf deze week kunnen mensen die twijfelen om zich te laten vaccineren voor informatie terecht op een speciaal platform: www.overvaccineren.nl.

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat het grootste deel van de mensen dat nog geen vaccin heeft gehaald, dat doet vanwege twijfels. ‘Over Vaccineren’ kan helpen twijfels over bijvoorbeeld langetermijneffecten, vruchtbaarheid of de ontwikkeling van de vaccins weg te nemen.

Het platform ‘Over vaccineren’ voorziet mensen op toegankelijke wijze van betrouwbare informatie over vaccinatie en geeft een overzicht van bronnen voor verdere verdieping in de onderwerpen. De website wordt onder de aandacht gebracht via een campagne die de nadruk legt op het belang van jezelf goed informeren. Uiteindelijk moet ‘Over vaccineren’ mensen verder helpen in hun keuze en de verspreiding van desinformatie tegengaan.

De campagne van het ministerie is erop gericht om de laatste 11 procent van de 18-plussers die zich nog niet hebben laten vaccineren, te ondersteunen een goed overwogen keuze te maken.

Juist het halen van de 1e prikken is erg belangrijk voor de bescherming tegen  corona. In sommige wijken en gemeenten is de vaccinatiegraad laag. Al sinds het voorjaar volgt de overheid een tweesporenbeleid: de massacampagne om mensen zo snel mogelijk te prikken, en het fijnmazig vaccineren waarbij  GGD ’en de wijken intrekken met prikbussen en er artsen op marktpleinen, bij winkelcentra en bij campussen staan om vragen te beantwoorden. Ook zijn er talloze filmpjes, flyers in vele talen, informatiekaarten in eenvoudige taal en de website met de belangrijkste vragen: coronavaccinatie.nl.

Lees onze Corona FAQ voor meer corona gerelateerde onderwerpen

Bron: Rijksoverheid

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.