BVKZ en de Wtza

zorgverleners | PGB, Wlz, Zvw

Geplaatst op: 18 november 2021

BVKZ Wtza

wtza-bvkzIn onze vorige openbare nieuwsbrief hebben we u laten weten dat we in de maand oktober een aantal kennisbijeenkomsten zouden organiseren omtrent de Wtza.

Samenwerking en verbetering

En wat een mooie uitdaging was dat! In samenwerking met twee andere brancheorganisaties: de Federatie Landbouw en Zorg en ZorgThuis, het ministerie van VWS en de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg (NVTZ) hebben we een 5-tal informatieve kennisbijeenkomsten samengesteld rondom de thema’s meldplicht, vergunningsplicht, interne toezichthouders en jaarverantwoording. De bijeenkomst over de jaarverantwoording hebben we opgesplitst in een informatiesessie voor de eenmanszaken, rechtspersonen en personenvennootschappen.

Gedurende de digitale bijeenkomsten zijn er veel vragen gesteld en inmiddels ook beantwoord. Met de vragen is ook de site van de overheid verder aangescherpt met de FAQ’s. op de diverse onderdelen.

Een win-win voor alle partijen dus!

Presentaties en antwoorden op de vragen

Voor leden van BVKZ zijn de diverse presentaties en de Q&A’s te vinden op de BVKZ Academie. Verder hebben we ons kennisplein aangepast en uitgebreid met diverse links en documenten.

BVKZ Academie

Kennisplein

Waar vind ik meer informatie?

Over iets meer dan een maand treedt de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking. We kunnen ons voorstellen dat u nog veel vragen heeft. Inmiddels zijn er veel brochures, handreikingen, infographics, een stroomschema en een animatievideo beschikbaar. U vindt deze op de website van Toetreding zorgaanbieders. Er is ook een FAQ ontwikkeld speciaal voor zorgaanbieders die niet eerder met de Wtzi te maken hebben gehad maar nu wel met de Wtza –  de pgb-zorgaanbieders en de ZZPer.

BVKZ werkt als brancheorganisatie samen met andere partijen om de zorgaanbieders zo goed mogelijk voor te bereiden op de nieuwe wet. Zijn er zaken waar u tegenaan loopt of waar u geen antwoord op vindt? Laat ons dit dan weten via helpdesk@bvkz.nl. De communicatiematerialen worden niet alleen voor u, maar ook mét input van u ontwikkeld!

Door lid te worden van onze branchevereniging kunt u deelnemen aan kennisbijeenkomsten zoals die van de Wtza of deze terugkijken via onze BVKZ Academie. Wilt u eerst meer informatie over ons al branchevereniging, bekijk dan onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord. 

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.