BVKZ vraagt in manifest aandacht voor de pluriformiteit in het Nederlandse zorglandschap

Geplaatst op: 22 juli 2021

BVKZ heeft namens het bestuur en haar leden een brief en manifest gestuurd aan informateur Hamer. In het manifest pleit BVKZ niet alleen voor het behoud van de pluriformiteit in het Nederlandse zorglandschap. Specifiek vraagt BVKZ aandacht voor de unieke en gewenste positie van en voor de groeiende vraag naar zorg en ondersteuning op een kleinschalig niveau.

Manifest BVKZ

BVKZ verzoekt de informateur om in de komende kabinetsperiode drempels voor de kleinschalige zorgaanbieders weg te nemen en een stimulerende omgeving te creëren waarin er voor de zorgvrager in Nederland iets te kiezen valt. BVKZ vraagt om ruimte te bieden aan de kleinschalige aanbieders om te innoveren, te leren en te verbeteren en de focus te behouden op waar de kleinschalige aanbieders de toegevoegde waarde hebben – op zorg vanuit de bedoeling.

De informateur heeft inmiddels gereageerd en heeft aangegeven dat ze de inhoud van de brief en het manifest zal betrekken in haar werkzaamheden.

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in ons als branchevereniging, bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162-696060.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.