BVKZ in gesprek met adviseurs en beleidsmedewerkers van Staatssecretaris van Ooijen

Geplaatst op: 25 mei 2022

Staatssecretaris van Ooijen

Vorige maand sprak BVKZ met adviseurs en beleidsmedewerkers van VWS over een aantal onderwerpen binnen het sociaal domein, voortkomend uit het regeerakkoord 2022 – 2025. Eerder had BVKZ, door middel van een brief, al aangegeven zich zorgen te maken over een aantal onderwerpen en ontwikkelingen t.a.v. onder andere het contracteren in het sociaal domein, beschermd wonen en maatschappelijke opvang en respijtzorg.

Resultaten

Tijdens een open en constructieve ontmoeting hebben we een aantal zaken op de tafel kunnen leggen, die voor de kleinschalige aanbieder relevant zijn. Zo hebben we aangegeven dat de operationalisering van  wet- en regelgeving voor kleinschalige aanbieders vaak niet eenvoudig is. Ook bespraken we onze zorgen over het effect van het voorgestelde beleid t.a.v. contracteren op onze achterban. Daarnaast hebben we laten zien wat de rol en de gevolgen van wet- en regelgeving voor kleinschalige aanbieders kunnen zijn, omdat dit niet altijd in beeld is bij beleidsmakers. Voor dit laatste onderwerp was veel belangstelling en daarmee hopen we een goede stap gezet te hebben naar meer betrokkenheid van BVKZ bij beleid, evaluaties en analyses. Tot slot hebben we vervolgafspraken gemaakt over een werkbezoek bij één van onze leden voor de Staatssecretaris om direct kennis te maken met de veerkracht, passie, betrokkenheid en creativiteit van onze achterban.

bvkz

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging? Bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Tosca Hoogveld – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.