BVKZ en Rookvrije zorg

Geplaatst op: 18 januari 2024

Rookvrije zorg

Congres

Op 30 november 2023 vond het congres ‘(Niet) Roken in de Zorg’ plaats met als thema: Een cultuuromslag naar rookvrij.

BVKZ heeft, als belangenbehartiger voor de kleinschalige zorg, deelgenomen aan dit congres. Naast het bieden van informatie over het proces en ontwikkeling naar rookvrije zorg, hebben we ook goede voorbeelden uit de kleinschalige zorg aangedragen. We hebben daarbij kunnen leunen op de ervaringen en inspiratie vanuit onze achterban.

Voor ons was het een goede ervaring om met voor ons nieuwe partners te kunnen samenwerken op relevante zorgthema’s. We hebben een terugblik ontwikkeld waarbij u, als deelnemer, betrokkenen en geïnteresseerden, kunt lezen wat er die dag gepresenteerd en besproken is, zoals samenvattingen, presentaties en tips. 

Bekijk hier de terugblik

Hoe nu verder?

In het Nationaal preventieakkoord is in 2028 vastgelegd dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is. Dat lijkt ver weg maar dat is het niet. Naast alle uitdagingen die er liggen, heeft rookvrije zorg dan wel de hoogste of een hoge prioriteit? Daarom zijn we van mening dat we nú de beweging op gang moeten brengen, zodat we met gepaste snelheid en focus om de deadline van 2030 halen. Want, dat er bij het halen van die deadline nogal wat hindernissen genomen moeten worden en discussies moeten worden gevoerd, is duidelijk.

In 2024 gaan we daarom verder met het faciliteren van, motiveren door en informeren over rookvrije zorg. We blijven de rookscan inzetten, zodat u kunt zien waar u staat in het rookvrij maken van uw organisatie en wat voor ons een handvat kan bieden om u verder en gericht te ondersteunen. In 2024 hopen we weer meer praktijkvoorbeelden op te halen waar anderen van kunnen leren.

Klik hier voor de rookscan

Ons kennisplein wordt verder ontwikkeld op dit onderwerp met eigen en ‘geleende’ communicatiemiddelen. Ook blijven we in contact met de politiek over de haalbaarheid en juridische kaders.
Volg onze berichten op onze website en in onze nieuwsbrief.

bvkz

Wilt u betrokken zijn of op de hoogte gehouden worden van zaken zoals Rookvrije zorg? Word dan lid van BVKZ. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.