BVKZ en NL Doet

Geplaatst op: 25 mei 2023

BVKZ en NL Doet

BVKZ heeft dit jaar voor de tweede keer meegedaan aan NL Doet. Op de eigenlijke datum van NL Doet, in maart, lukte ons dat niet, maar we hebben twee weken geleden alsnog onze handen flink uit de mouwen gestoken bij één van onze leden: Herbergier Maria in Vught, een woonvorm voor ouderen met dementie, zijn we buiten aan de slag gegaan. Zo hebben we het tuinhuisje weer grotendeels in de verf kunnen zetten, natuurlijk met de hulp van een aantal medewerkers. Ook hebben we in de tuin een aantal bloemperken onkruidvrij gemaakt en zijn er nieuwe planten in gezet. Het was prachtig weer en de bewoners hebben ons vanaf het terras aangemoedigd en ondersteund.

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.We vinden het belangrijk om in verbinding te staan met onze leden. Niet alleen vanuit achter onze bureaus maar ook op locatie; daar waar de zorg plaatsvindt.

Vrijwilligerswerk zal een steeds belangrijker onderdeel vormen van het zorgaanbod in Nederland en waarin we ook vaak zelf een aandeel in kunnen hebben. Veel BVKZ leden hebben al goede samenwerkingen met burgerinitiatieven, maar het zal in de toekomst nog een groter aandeel gaan krijgen.

Dit is dan ook een appel aan onze leden en andere zorgaanbieders: zoek in uw plaats of regio niet alleen de samenwerking op met professionele zorgaanbieders, maar zoek ook verbinding met (sport)verenigingen, buurtschappen of andere initiatieven en kijk wat u voor elkaar kunt betekenen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.