BVKZ en medisch-generalistische zorg

Geplaatst op: 18 januari 2024

Problematiek medisch-generalistische zorg

Steeds vaker horen we van leden dat het moeilijk is om huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde (SO) en artsen verstandelijk gehandicapten (VG) te vinden. We hebben inmiddels van een aantal leden signalen binnengekregen dat in hun regio binnenkort geen huisartsenzorg meer beschikbaar is of dat er geen SO of arts VG te vinden is.

Uw ervaringen en inzichten

De Erasmus Universiteit Rotterdam doet onderzoek naar deze problemen, als onderdeel van het landelijke project medisch-generalistische zorg in de regio (‘MGZ in de regio’) met Vilans en het Ministerie van VWS. We hebben met hen gesproken over de problemen die vooral de kleinschalige zorgaanbieder tegenkomt. Ze hebben onze input serieus genomen en willen hierover actief in gesprek met onze leden

Meer informatie over het project 

Focusgroepen: U kunt nog meedoen

De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert twee focusgroepen. Gisterenavond is de eerste focusgroep digitaal bij elkaar geweest. Hierin hebben een aantal kleinschalige aanbieders hun ervaringen kunnen delen, besproken waar volgens hen de knelpunten liggen en wat er nodig is om tot een oplossing te komen. Eén groep komt fysiek bij elkaar, de andere groep treft elkaar digitaal. Voor de fysieke focusgroep in Utrecht, op 24 janauri 2024, kunt u zich nog aanmelden.

Aanmelden fysieke focusgroep

Kunt u niet deelnemen aan een focusgroep, maar ervaart of verwacht u binnenkort problemen voor uw organisatie? Laat het ons dat weten via [email protected]. Zo kunnen wij alle signalen verzamelen en u in contact brengen met Vilans. Zij zijn in verschillende regio’s bezig om de problematiek aan te pakken.

bvkz

Wilt u betrokken zijn of op de hoogte gehouden worden van de problematiek rondom de medisch-generalistische zorg? Word dan lid van BVKZ. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.