BVKZ en internetconsultaties voorjaar

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 25 mei 2022

Internetconsultaties voorjaar

BVKZ heeft in de afgelopen weken een reactie gegeven op twee internetconsultaties:

  • Advies kennisinfrastructuur langdurige zorg
  • Consultatie Besluit onafhankelijk deskundige Wzd

Advies kennisinfrastructuur langdurige zorg

In 2021 heeft het Zorginstituut onderzoek laten uitvoeren, om advies uit te brengen over de kennisuitwisseling in de langdurige zorg. BVKZ heeft een reactie gegeven op dit conceptadvies. We hebben hierin op een aantal punten telkens de rol van de kleinschalige aanbieder benadrukt. Zo is het bij (regionale) implementatie van kennis van belang dat ook de kleine aanbieder betrokken wordt en kan deelnemen aan samenwerkingsverbanden. Daarnaast stellen we dat, bij de ontwikkeling van uitkomstmaten, het niet opnieuw een nieuwe afvinklijst moet worden, die weer extra administratieve belasting met zich meebrengt.

Consultatie Besluit onafhankelijk deskundige Wzd

BVKZ is, samen met de coalitie van brancheverenigingen van zorgaanbieders voor kleinschalige zorg, blij met het voorgestelde besluit. Het besluit maakt maatwerk mogelijk en geeft ruimte om per cliënt individueel te beoordelen welke deskundige het best gekwalificeerd is om advies uit te brengen, ten aanzien van de verlenging en afbouw van onvrijwillige zorg. In de ogen van de coalitie draagt dat in de praktijk bij aan snellere afbouw en verminderde inzet van onvrijwillige zorg. De coalitie steunt daarom de voorgestelde wijziging. We hebben een voorstel gedaan om een zin uit het besluit wat beter toe te lichten, zodat er geen onduidelijkheid kan ontstaan over de interpretatie van het onafhankelijk functioneren t.a.v. de zorgaanbieder.

Bekijk de gezamenlijke reactie

bvkz

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging? Bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via [email protected] of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Tosca Hoogveld – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.