BVKZ en Green Deal

Zorgmedewerkers, Zorgaanbieders

Geplaatst op: 19 januari 2023

Green Deal

Eind vorig jaar ondertekende BVKZ de Green Deal. BVKZ heeft duidelijk gemaakt dat ook de kleinschalige zorgaanbieders de urgentie voelen om bij te dragen aan het verminderen van de klimaat- en milieu – impact van de zorg. Mede door het ondertekenen van de Green Deal op 8 december, hebben we aangegeven dat ook de kleinschalige zorg betrokken wil zijn EN bij kan/wil bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de Green Deal. Hiervoor ondertekenden we een ‘pledge’ en laten we zien dat er ook voor de kleinschalige zorgaanbieders de opgave en rol ligt om de beweging naar duurzame en passende zorg op gang te brengen.

Expertise Centrum voor Verduurzaming (EVZ)

Inmiddels voeren we gesprekken met het Expertise Centrum voor Verduurzaming zorg (EVZ) over de toepassing van de routekaart voor kleinschalige zorgaanbieders. De routekaart is een handig instrument om het vastgoed in kaart te brengen en om in de toekomst te kijken. Door verduurzamingsmaatregelen in te plannen berekent de tool automatisch hoeveel CO2-reductie en energiebesparing dat oplevert. De focus ligt op energie en vastgoed.

Eigendom of huur?

Dit werkt het beste als u panden in eigendom hebt, maar ook voor gehuurd vastgoed is de zorginstelling verantwoordelijk. Daarvoor moet het gesprek worden aangegaan met de verhuurder. Daar heeft het EVZ| handige tips voor opgesteld die helpen bij het voeren van dit gesprek.

Bekijk hier de tips van EVZ

Webinar

In 2022 heeft het EVZ tweemaal een webinar georganiseerd. Bij voldoende interesse wil BVKZ voor haar leden een extra webinar organiseren. Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar info@bvkz.nl o.v.v. webinar verduurzaming

Verder gaan we met een aantal leden aan de slag om verduurzaming aan te jagen. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor ontwikkelingen op dit terrein.

Milieubarometer

Naast de routekaart is er de Milieubarometer. Hiermee kunt u naast energie en vastgoed ook de milieu-impact van afval en vervoer bepalen. Dit doet u door elk jaar milieugegevens in te vullen. U krijgt zo inzicht in welk thema zorgt voor de grootste impact. Vervolgens kunt u in de maatregelen database op dat thema filteren zodat u daar als eerst mee aan de slag kan.

Initiatieven

We horen graag wat uw plannen zijn of misschien heeft u al goede voorbeelden. Laat het ons weten op info@bvkz.nl


bvkz

Wilt u ook betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de zorgsector? Dat kan, door lid te worden van onze branchevereniging. Wilt u eerst meer informatie over ons als branchevereniging? Bekijk dan onze website voor meer informatie of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord. 

Ik wil lid worden

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.