BVKZ en de Wzd in de praktijk

Wzd

Geplaatst op: 21 juli 2022

BVKZ en Wzd

Het project Ambulante onvrijwillige zorg in de gehandicaptensector nadert een afrondende fase. Tijdens een digitale talkshow op 22 september 2022 van 15:30 tot 17:00 uur, met als thema (on)vrijwillige zorg in de ambulante praktijk, vertellen zorgprofessionals en deskundigen hoe zij omgaan met (on)vrijwillige zorg en de Wet zorg en dwang. Basis voor de talkshow zijn ervaringen en analyses van werkbezoeken en de opbrengst van themabijeenkomsten eerder dit jaar.  

In de talkshow gaan we in gesprek over:

  • Dilemma’s rond vrijheid en veiligheid;
  • Voorkomen van onvrijwillige zorg;
  • Toepassen van de Wzd in de ambulante praktijk.

Het project is een gezamenlijke activiteit van BVKZ, de VGN en de Federatie Landbouw & Zorg en is te volgen via een livestream. Levert u zorg via een ambulant team, op een zorgboerderij, een kleinschalige instelling en/of een gezinshuis en heeft u interesse in deze talkshow? Meld u dan aan!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Webinars

Het coördinerend team Wzd organiseert in samenwerking met de brancheverenigingen BVKZ, Zorgthuisnl, Federatie Landbouw en Zorg, SoloPartners en Spot (verenigd in de coalitie kleinschalige zorgaanbieders) op donderdag 15 september een online bijeenkomst over (on)vrijwillige zorg vanuit de Wet zorg en dwang (Wzd). De bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijke aftrap gevolgd door een aantal keuze-workshops.

Met deze online bijeenkomst bieden we alle kleinschalige zorgaanbieders, binnen de ouderenzorg en gehandicaptenzorg, de kans om op een gemakkelijke wijze extra kennis, inzichten en voorbeelden op te halen. De bijeenkomst is zowel interessant voor zorgaanbieders die onvrijwillige zorg toepassen als voor zorgaanbieders die dit niet doen.

Tijdens de workshops van deze bijeenkomst delen we kennis over passende toepassing en oplossingen rondom het thema onvrijwillige zorg binnen de Wzd. Na een algemene introductie zijn er twee interactieve workshoprondes waarbij we online en in subgroepen thema’s met elkaar verdiepen en ervaringen uitwisselen. De titel van de workshops luiden als volgt:

  1. Vrijheid en Veiligheid
  2. Overbruggingszorg
  3. Verantwoordelijkheden beleggen
  4. Structurele borging van de Wzd
  5. Onvrijwillige zorg in de ambulante setting
  6. Onvrijwillige zorg en jeugd
  7. Samenwerking met naasten/ mantelzorgers

Reserveer 15 september van 14:00 tot 16:00 uur alvast in uw agenda en houd onze site (of voor leden van BVKZ, de nieuwsbrief) in de gaten met betrekking tot het aanmelden.

Let op: basiskennis van de Wzd is vereist voor deelname aan de bijeenkomst

Heeft u door het lezen van dit artikel interesse in onze branchevereniging bekijk dan voor meer informatie onze website of neem contact met ons op via info@bvkz.nl of 0162 69 60 60. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ik wil lid worden

Door: Angeline Ackermans – Senior beleidsmedewerker BVKZ

Hoe nuttig was dit bericht?

Gemiddelde resultaat / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen.

Jammer om te horen dat je het bericht niet nuttig vond.

Vertel ons wat we kunnen verbeteren.